Programmeren

ARSA Controls werkt met verschillende software pakketten om software te ontwikkelen. De automatisering komt op veel vlakken steeds dichter bij elkaar. Zo komt de machine automatisering steeds dichter bij de kantoor automatisering en hierdoor ook bij het virtualiseren van pc’s, zowel lokaal als in de cloud. ARSA Controls houdt zich daarom ook bezig met een heel breed vlak aan programma’s waarmee software wordt gemaakt. ARSA Controls heeft deze opgedeeld in de volgende categorieën:

 • PLC
 • Netwerken
 • Desktop Apps
 • Mobile Apps
 • Web
 • Virtualisatie
 • Cloud

PLC

Arsa Controls is gespecialiseerd in het schrijven van software in verschillende machine besturingsplatformen.

U kunt hierbij denken aan PLC besturingen van bijvoorbeeld:

 • Siemens (Gecertificeerd programmeur)
 • Beckhoff (Gecertificeerd programmeur)
 • Omron
 • Phoenix
 • Festo
 • Codesys
 • etc.

De software wordt object georiënteerd opgezet met de IEC61131-3 standaard. Hierin zijn de volgende programmeertalen opgenomen:

 • Ladder diagram (LD)
 • Function block diagram (FBD)
 • Structured text (ST)
 • Instruction list (IL)
 • Sequential function chart (SFC)
 • Continuous Function Chart (CFC).

Netwerken

ARSA Controls kan de netwerk infrastructuur voor uw machine inrichten. Zo kunt u zich voorstellen dat u uw machine netwerk wilt splitsen van uw kantoor automatisering. Toch moeten deze op enige wijze toch aan elkaar gekoppeld worden. ARSA Controls levert oplossingen om uw netwerk structuur op een goede  en vooral ook veilige wijze in te richten. Dit zowel draadloos al bedraad.

Zo is het erg makkelijk om via bijvoorbeeld een tablet/telefoon uw machine in de gaten te kunnen houden als u in een ander deel van uw terrein aanwezig bent. Hiervoor levert ARSA Controls een dekkend WIFI netwerk zodat u ten alle tijde inzicht hebt in uw draaiende machine.

Desktop Apps

Desktop Apps zijn apps die kunnen helpen bij het besturen, loggen of analyseren van uw machine.

 • Besturen
 • Data koppelingen
 • Loggen
 • Analyseren

Besturen:

Een van de desktop applicaties die ARSA Controls heeft ontwikkeld is een HMI om uw machine te besturen. Dit is een touchscreen applicatie die er voor zorgt dat u de machine kunt starten, aanpassingen kunt maken aan instellingen in de machine etc.

Data koppelingen

Desktop applicaties zijn vaak een stuk krachtiger dan PLC applicaties. Hierdoor kan het erg gemakkelijk zijn om bijvoorbeeld bestanden uit te lezen, complexe berekeningen uit te voeren of koppelingen te maken naar de kantoor automatisering. Hier een aantal voorbeelden:

CAD applicatie: U kunt zich voorstellen dat u vanuit uw CAD applicatie eenvoudig een coördinaten stelsel zou kunnen koppelen aan een machinebesturing. Deze gegevens worden dan doorgespeelt aan de machine waardoor de machine de verschillende bewerkingen kan uitvoeren.

Inkoop Materialen: Een andere mogelijkheid is het voorraad beheer van uw bedrijf. Als uw machine materiaal verbruikt kunt u aan de hand van de productie aantallen uw voorraad gaan afschrijven. Als een desktop applicatie de afgeschreven voorraad en huidige voorraad kan analyseren zou deze u op de hoogte kunnen brengen, via bijvoorbeeld een email, dat de voorraad op raakt en er nieuw materiaal moet worden ingekocht.

Loggen

Het loggen van gegevens wordt nu vaak niet uitgevoerd omdat dit vaak een dure aangelegenheid is. Echter kan er door een, door ARSA Controls ontwikkelde desktop applicatie, dit ook. Hiervoor heeft u geen dure licenties nodig. Met een log systeem kunt u zelfs uiteindelijk geld besparen. Zie ook het door ARSA Controls ontwikkelde Cloud logging platform.

Analyseren

ARSA Controls ontwikkeld desktop applicaties die de gelogde data kan analyseren. Dit kan u uiteindelijk veel schelen in kosten op lange termijn. Een voorbeeld: Stel u hebt binnen uw bedrijf een groot aantal identieke motoren. Hiervan kunnen de draaiuren worden gelogd in de, door ARSA Controls ontwikkelde, logging applicatie. Na een aantal draaiuren raakt 1 van uw motoren defect. Ook een tweede motor raakt na hetzelfde aantal draaiuren defect. U kunt met deze gegevens uw overige motoren vroegtijdig gaan reviseren. Zo bespaard u een stil staande machine en de kosten van een nieuwe motor.

 

Mobile Apps

ARSA Controls ontwikkeld mobile apps voor Android of IOS om uw machine te monitoren maar ook om uw gelogde gegeven te analyseren. Deze mobile apps kunnen worden gekoppeld aan het, door ARSA Controls ontwikkelde, Cloud logging platform. Hiermee kunt u de gegevens van uw machine of proces overal ter wereld, 24 uur per dag bekijken en analyseren. Hierbij kunt u ook storingsmeldingen ontvangen via bijvoorbeeld email of via een berichten service op uw telefoon. Hiermee weet u ten alle tijde of er problemen zijn met uw machine. Het enige wat u hiervoor nodig hebt is een internet verbinding op uw mobile device.

Ook kan ARSA Controls klant specifieke Mobile apps ontwikkelen. Zo kunt u uw eigen wensen aangeven.

Web

ARSA Controls ontwikkeld web applicaties die passen bij uw wensen. Zo zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen in php, html, css, javascript en mysql. Hiermee is het mogelijk voor ARSA Controls om dynamische websites te bouwen. Dit met Google Analytics integratie en dergelijke. Daarnaast is ARSA Controls gespecialiseerd in het ontwikkelen van plug-ins en templates voor het WordPress CMS systeem. Wilt u een eigen template of een plug-in die past bij uw wensen, neem dan contact op met ons.

Een succesvol plug-in project voor wordpress is ontwikkeld voor Camping en bungalowpark de Papillon. Er is een plug-in geschreven die het mogelijk maakt om boekingen van een externe boekingspartij uit te voeren in de website van de Papillon. Zo wordt er een verbinding gelegd naar het extern boekingsplatform en via SOAP opdrachten verstuurd naar dit platform. Wilt u hier meer over weten kijk dan hier.

Virtualisatie

Virtualisatie van een PC kan soms erg belangrijk zijn. Virtualisatie betekend dat u een software matige pc kunt draaien. Een software matige pc is een pc die niet draait op fysieke hardware maar op een software matig platform als VMWare, Microsoft Hyper-V of Citrix Xen. Dit betekend ook dat deze virtuele pc’s te kopiëren zijn. Dit biedt een groot voordeel: Virtuele PC’s kunnen op elke willekeurige pc draaien.

Zo voorkomt u dat uw machine gedurende lange tijd stil staat, datalogging wordt niet onderbroken en uw  systeem is snel weer in de lucht.

In het geval van hoge prioriteit zijn er mogelijkheden om een redundant computer systeem op te zetten. Dit betekend dat meerdere pc’s samen ervoor zorgen dat de “virtuele, software matige” pc in de lucht blijft. ARSA Controls biedt de mogelijkheid om uw pc systeem te virtualiseren. Zo bent u niet meer afhankelijk van een specifiek type PC met daarin een specifiek moederbord, een specifieke processor en een specifiek besturingssysteem.

Cloud

Ook kunt u tegenwoordig virtualiseren naar de cloud of uw data opslaan in de cloud. Hiervoor zijn verschillende platformen beschikbaar waardoor u allerlei belangrijke data in de cloud kan gaan opslaan dan wel belangrijke software processen in de cloud te laten draaien. Er zijn verschillende partijen die er voor zorgen dat uw data en of applicatie ten alle tijde in de lucht blijft. U hoeft zich dan niet druk te maken over back ups en dergelijke.

Daarnaast heeft ARSA Controls een speciaal Machine cloud platform ontwikkeld zodat uw machine of proces zijn gegeven kan opslaan in de cloud. Lees hier meer over het cloud platform van ARSA Controls.

ARSA controls: Totale Automatiserings oplossingen