Projecten

Biogas Installaties

In Noord Deurningen (Overijssel) is een project opgestart waarmee meerdere boeren samen biogas gaan leveren aan 2 bedrijven met een grote gas afname. Het biogas wordt rechtstreeks verbrand in de stoomketels van deze bedrijven. Op deze manier is er geen verlies zoals bij gebruik in een WKK om energie op te wekken.

ARSA Controls zal de besturing, sensoren en schakelkasten leveren voor alle 6 installaties in de eerste fase, in de 2e fase is het mogelijk dat er nog een 16 tal boeren zullen gaan participeren. Ook wordt er al gesproken over een 3e en 4e fase.

De biogas installatie

De biogas installatie is op een zo simpel mogelijke manier opgebouwd zonder te veel overbodige luxe om de business case rond te krijgen. Natuurlijk zijn is er wel een risico inventarisatie gemaakt en een zonebepaling uitgevoerd zodat de juiste sensoren en actuatoren zijn gekozen. De biogas installatie is uitgevoerd middels een industriele PC van Beckhoff. Deze hebben we gekoppeld aan een webapplicatie zodat de biogas installatie kan communiceren naar het web en dat deze ook signalen kan ontvangen vanaf het web. Dit alles werkt via het Cloud Logging systeem dat door ARSA Controls is ontwikkeld. Het systeem zal zich in de toekomst perfect lenen om real time tussen verschillende installaties te kunnen communiceren.

Zo kunnen belangrijke gegevens direct in de cloud worden opgeslagen, wordt de boer voorzien van meldingen in de vorm van “Push Notifications”, Emails en of Telefoon.

Zwembad besturing

Voor camping en bungalowpark de Papillon is het filtersysteem van het zwembad en spraypark vernieuwd. Door een nieuwe schakelkast te engineren en hierin gebruik te maken van een PLC besturing kan er veel energie worden bespaard. Zo is er gekozen voor frequentie regelaars voor het zwembad waardoor er een energie besparing van 35% wordt gerealiseerd. Deze besparing levert erg veel op omdat het zwembad gedurende 6 maanden, 24 uur per dag en 7 dagen in de week draait. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de intelligentie van de PLC en wordt gemeten of het filter smerig is. Op moment dat dit het geval is wordt aan de operator het advies uitgebracht om het systeem te gaan schoonspoelen. Ook hierdoor wordt er energie bespaard. Door het filter tijdig te spoelen wordt de pomp motor ontlast. De pomp zal niet onnodig zwaar lopen. Dit voorkomt een hoog energie verbruik en is beter voor de levensduur van de pomp.

Ook zijn er beveiligingen ingebouwd als een droogloopbeveiliging. Doordat de pomp niet droog kan lopen wordt de levensduur van de pomp ook sterk verlengt.

Boekingsmodule in WordPress

Voor camping de Papillon is er een boekingsmodule ontwikkeld. Deze wordpress plug in zorgt ervoor dat de boekingen binnen de website van de Papillon kunnen worden uitgevoerd. In het verleden was het zo dat er verwezen werd naar een externe site om de boeking te kunnen uitvoeren. Dit was voor de camping een groot probleem. Doordat men de website van de Papillon moest verlaten kon men niet terug vallen op de informatie verstrekking die te vinden is op de website van de Papillon maar moest men het doen met de informatie verstrekking van de externe partij. Dit zorgde ook voor een hoger bounce percentage welke een nadelige impact heeft op de SEO (Google) score van de website en hierdoor dus minder vindbaar.

Door gebruik te maken van de API van de externe boekingspartij heeft ARSA Controls software ontwikkeld welke het mogelijk maakt een boeking binnen de site van de Papillon uit te voeren. Deze WordPress plug-in zorgt ervoor dat er meer boekingen binnen komen en de camping beter vindbaar is in Google.

 

 

ARSA controls: Totale Automatiserings oplossingen